Analizatori impedancije

Analizatori impedancije su mjerni instrumenti koji svoju primjenu nalaze u svim fazama proizvodnog procesa i u svim granama proizvodne industrije. Oni nisu ograničeni samo na elektroničku industriju – koriste se i u kemijskoj industriji, naftnoj, građevinskoj i svim drugim industrijama i djelatnostima kod kojih postoji potreba za naprednom analizom svojstava materijala.

Ovi analizatori u svijetu mjerne instrumentacije zauzimaju mjesto između LCR mjerača i visokofrekventnih vektorskih analizatora mreža, a osnovna im je funkcija prikaz impedancijskih svojstava materijala odnosno komponente koja se testira u ovisnosti o primijenjenoj frekvenciji testnog signala.

Iz ovog segmenta izdvajamo nekoliko modela:

  • model IM3570 industrijski je standard u ovom segmentu i pokriva frekvencijsko područje od 4 Hz do 5 MHz
  • model IM3590 prilagođen je za upotrebu u kemijskoj industriji, danas se upotrebljava najviše u proizvodnji baterija; pokriva frekvencijsko područje od 1 mHz do 200 kHz
  • serija IM758x impedancijskih analizatora pokriva frekvencije do 3 GHz i nalazi svoju primjenu u svim granama industrije

Za više informacija o proizvodima iz ovog segmenta Hioki proizvodnog programa molimo posjetite web stranicu proizvođača ili nas kontaktirajte.