ENA modeli analizatora mreža

Keysight ENA serija vektorskih analizatora mreža predstavlja najbolji omjer performansi i cijene. Primjene modela ove serije su vrlo raznolike – od edukacijskih ustanova i istraživačkih laboratorija do proizvodnih pogona i laboratorija u samom vrhu elektroničke i, u posljednje vrijeme za ovu vrstu instrumenata vrlo značajne, automobilske industrije.

Pojedini modeli ove serije ističu se mogućnostima TDR analize što dodatno olakšava i proširuje primjenu VNA analizatora, a nedavno predstavljen model E5080B odlikuje se i mogućnostima nadogradnje opcijama analizatora spektra te na taj način predstavlja jedinstven laboratorijski alat za visokofrekvencijsku tehniku.

Karakteristike proizvoda:

  • Frekvencija: 3 GHz do 20 GHz
  • Dinamički opseg: 117 dB do 135 dB
  • Maksimalna izlazna snaga: 0 dBm do 16 dBm
  • Izvedba/broj portova: stolni uređaj, modeli s 2 ili 4 porta
  • Posebne značajke: TDR analiza, spektralna analiza

Tijekom 2023. Keysight je nadopunio ovu seriju analizatora novim modelom E5081A ENA-X. Ovaj novi model VNA analizatora usmjeren je primarno na korisnike u razvoju 5G/6G tehnologije te u području satelitskih komunikacija. Uređaji su dostupni u varijanti do 20 GHz i 44 GHz te u izvedbi s 2 ili 4 testna porta.

Specifičnost ove izvedbe analizatora u ENA segmentu je u tome što po prvi puta Keysight u ovoj seriji uređaja donosi napredne značajke koje su dosad bile dostupne samo u premium segmentu uređaja odnosno PNA seriji. Novi ENA-X ima konfigurabilne testne portove 1 i 2 s direktnim pristupom na više točaka u primopredajnom sklopovlju mjernih portova što značajno povećava iskoristivost i područje primjene ovog instrumenta.

Za više detalja o ovoj seriji mjernih instrumenata posjetite web stranicu proizvođača ili nas kontaktirajte.