Analizatori impedancije

Za razliku od LCR mjerača koji na različitim frekvencijama mjere i zapisuju LCR vrijednosti, analizatori impedancije skeniraju komponentu kroz zadani frekvencijski opseg i na taj način kao rezultat prikazuju frekvencijsku karakteristiku impedancije komponente.

Model E4990A s frekvencijskim opsegom od 20 Hz do 120 MHz ističe se najboljom točnosti mjerenja u ovoj klasi uređaja od 0.045% u cjelokupnom frekvencijskom i amplitudnom opsegu.

Model E4991B podržava mjerenja u vrlo širokom opsegu frekvencija, od 1 MHz do 3 GHz, a osnovna točnost mjerenja je 0.65%. Opcije namijenjene za impedancijsku karakterizaciju materijala omogućuju temperaturnu karakterizaciju u opsegu od -55°C do 150°C i direktno očitavanje parametara permitivnosti i permeabilnosti.

Model ENA E5061B je niskofrekventni vektorski analizator mreže koji omogućuje mjerenje impedancijske karakteristike u frekvencijskom rasponu od 5 Hz do 3 GHz s tipičnom točnošću od 2%. Ovaj uređaj, obzirom da se radi o VNA instrumentu, omogućuje i dodatne vrste mjerenja tipične za VNA analizatore.

Za više detalja o ovim uređajima posjetite web stranicu proizvođača.