CRFS – sustavi za monitoring RF spektra

Sustavi za kontrolu i nadzor RF spektra

Tvrtka CRFS specijalizirana je za razvoj i implementaciju sustava RF senzora za nadzor RF spektra, analizu prirode RF signala i definiranje smjera zračenja u spektru. Njihovi sustavi sastoje se od kombinacije različitih izvedbi RF prijemnika i softverskih alata za analizu i obradu prikupljenih podataka – kako bi se korisnicima na kraju omogućio uvid u stanje u RF spektru, pregled signala trenutno u eteru, analizu eventualno nedozvoljenih odašiljača i korištenje nedozvoljenih frekvencija te pronalaženje i geolokacija izvora zračenja.

U kombinaciji s proizvodima tvrtke Keysight Technologies proizvodi tvrtke CRFS mogu se formirati u složene sustave za dugotrajni nadzor i snimanje RF spektra, modulacijsku analizu signala i sl. te se prilagoditi za najrazličitija područja primjene.

Ovisno o hardverskim elementima sustava CRFS koristi nekoliko metoda za određivanje smjera i lociranja potencijalno smetajućih odašiljača:

  • TDOA (Time Difference of Arrival)
  • AoA (Angle of Arrival)
  • PoA (Power on Arrival)

Odabir metode geolociranja ovisi uvelike o geografskim karakteristikama područja u kojem se nadzire spektar, rasporeda RF prijemnika/senzora i specifičnosti signala koji se promatraju – sve to utječe na odabir hardvera i softvera, a za granične slučajeve CRFS koristi hibridne metode na način da s ekombinira nekoliko različitih metoda.

Za više informacija molimo posjetite web stranicu proizvođača.